יום שבת, 10 במרץ 2012

חצילים ננסיים ממולאים

את ההשראה למתכון המקסים הזה קיבלתי מהבלוג של מיכל וקסמן-תוצרת בית.
החלפתי את הזוקיני בחצילונים חמודים שמצאתי בסופר למרבה ההפתעה.
בשבילי הם הנשנוש המושלם והבזיליקום הוא מה שהופך אותם למרעננים וקלילים.
רשימת מכולת:
10 חצילונים חתוכים לחצאים לאורכם
2 כפות שמן זית
חומרים למלית:
150 גרם גבינת ריקוטה
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
2 כפות פירורי לחם או פנקו
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית.
בעזרת סכין חדה וקטנה או כפית פריזיאן מוציאים את תוכן החצילים.
אפשר להשתמש בבשר של החצילים להכנת חביתה משודרגת למשל...:)
ממלאים את החצילים ומזלפים מעט שמן זית מעל כל חציל.
אופים בחום של 220 מעלות צלזיוס ל-10-15 דקות עד שהמלית משחימה והחציל מתרכך מעט.
רגע לפני האפייה


3 תגובות:

  1. נראה טעים מאד! מוסיפה לרשימת ה- to do's!
    שבוע טוב שיהיה!

    השבמחק
  2. תודה רבה! בדיוק אחותי התקשרה אליי וביקשה ממני שאני אכין לה את המנה הזאת:)
    אני ממש אשמח לקרוא עדכון לגבי התוצאה.

    השבמחק
  3. היי דנה,

    נראה מעולה (מתה על חצילים).

    מתי את מכינה לי כזה???? :-)

    איילת

    השבמחק