יום ראשון, 9 באוקטובר 2011

לחמניות כוסמין ליום-יום

יש לי נטייה לאפות לחמים בעצמי במקום לקנות אותם בסופר או בשוק.
הריח שאופף את הבית במהלך האפייה קונה אותי ולא אכפת לי שזה לא באמת cost effective.
אני מכורה לחלות שאני מכינה ביום שישי, אבל באמת שהכי כיף זה להכין את הלחמניות כוסמין האלו,
שמהוות תחליף יומיומי לחלה והן בריאותיות באופן יחסי כי הן לא מכילות שמן או ביצים והן עשויות מקמח כוסמין לבן (לא, לא קמח כוסמת, זה משהו אחר). לפעמים קשה לי למצוא את הקמח כוסמין הלבן, אז אני קונה את המלא ועושה תערובת של חצי מהכמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח חיטה לבן רגיל והלחמניות יוצאות טעימות גם כן.
המתכון לקוח מהספר הנפלא של אורנה ואלה.

רשימת מכולת:

3 ושלושת-רבעי כוסות (450 גרם) קמח כוסמין לבן
2 כפיות מלח
3 כפות שמרים טריים
2 וחצי כפות סוכר
1 ורבע (300 מ"ל) מים פושרים

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ומערבבים עד שהשמרים נטמעים לחלוטין בקמח.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את המלח ולאחר ערבוב נוסף מוסיפים את המים הפושרים.
מערבבים עד שהבצק מתאחד (לא יותר מדי, בניגוד ללחם רגיל, כאן לא צריכים לישה ארוכה).
לשים מעט רק עד שהבצק נהיה חלק.
אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים עוד מעט קמח.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור לחום גבוה מאוד- 240 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתיתו.
מחלקים את הבצק בלי ללוש אותו ל-16 חתיכות שוות ויוצרים מכל חתיכה כדור ומניחים בתבנית גדולה ומרופדת בנייר אפייה. מניחים שוב לתפיחה למשך 20 דקות, עד שהלחמניות תופחות מעט. יוצרים חתך עמוק בעזרת סכין חדה מאוד בכל לחמנייה. מכניסים לתנור ואופים 18-20 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה