יום ראשון, 9 באוקטובר 2011

אז מה, עוד בלוג בישול? (מתכון לבראוניז)

בראוניז חתיכים- נימוחים מבפנים וקריספיים מבחוץ
רכות מפנים וקראנצ'יות מבחוץ
אני חושבת שמאז שאני זוכרת את עצמי, אמא שלי הכינה לנו בראוניז.
אותן עוגות\עוגיות מדהימות בעלות קרום פריך ונהדר, נימוחות ופאדג’יות מבפנים.
ראיתי בחיי המון גרסאות שלהן, אך לפי דעתי זו הטובה מכולן (וגם הכי פחות משמינה- רק 100 גרם חמאה!)


רשימת מכולת:

100 גרם חמאה- חבילה אחת קטנה
200 גרם שוקולד מריר- 2 חפיסות סטנדרטיות
כוס וחצי סוכר לבן (אפשר גם להפחית ברבע כוס אם רוצים)
4 ביצים
קורט מלח
כוס קמח רגיל (אני אוהבת את של “שטיבל”)
כפית וניל טהור או מחית וניל (אופציונלי)

אופן ההכנה:

מתחילים בלהמיס חמאה ושוקולד בסיר כפול או בקערת זכוכית עמידה בחום ומתחתיה סיר עם מים רותחים או במיקרוגל בפולסים קצרים של 20 שניות תוך כדי ערבוב בין פולס לפולס.
לאחר תהליך ההמסה, מוסיפים את הסוכר וקורט מלח, ולאחר מכן מוסיפים לאט 4 ביצים והוניל ומערבבים את העיסה במהירות עם מטרפה כדי למנוע מהביצים להפוך לחביתות.
מוסיפים כוס קמח ומערבבים רק עד לקבלת מרקם אחיד של הבלילה- יש להימנע מערבוב יתר.
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות- תלוי בתנור.
בעקרון רצוי לאפות פחות מדי זמן מאשר יותר מדי כדי לא לקבל עוגה יבשה. כל השוס בבראוניז זה המרקם הנימוח מבפנים והקראסט הנגיס מבחוץ.
אופציות לשדרוג- ניתן להוסיף כף של ליקר שאוהבים- בייליס, ברנדי וגם אפשר להוסיף כחצי כוס אגוזי מלך, פקאן או לוז.
אפיתי את העוגה הזאת בתבניות בגדלים שונים והיא יוצאת נהדר גם בתבניות גדולות וגם בקטנות.
העוגה נשמרת במקרר למשך כ-5 ימים (אם לא מחסלים אותה עד אז)
אשמח לשמוע איך יצא:)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה