יום שבת, 9 ביוני 2012

פולנטה מתירס טרי

כן, התמונה לא משהו, אבל הטעם מדהים!

אז, עונת התירס החלה כבר לפני כמה שבועות ולכן החלטתי להכין פולנטה כהלכה.
שוטטתי ברחבי האינטרנט ומצאתי מתכון מבטיח של השף עומר מילר.
הכנתי את הפולנטה מס' פעמים ואפילו הפחתתי בכמויות השומן (עד כמה שאפשר).
אז הנה המתכון עם כמה שינויים שלי:
רשימת מכולת:
5 קלחי תירס
כוס וחצי חלב 3% ולא פחות (לחלב 1% יש טעם של גבס!)
חצי כוס שמנת מתוקה 32%
15-20 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור טרי


אופן ההכנה:
מפרידים את גרעיני התירס מהקלחים לתוך סיר בינוני בעזרת סכין חדה.
מוסיפים כוס וחצי חלב וחצי כוס שמנת לסיר, ומבשלים את התערובת עד לסף רתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שגרעיני התירס מתרככים.
הקליפות של גרעיני התירס יצופו מעל פני השטח, תשתדלו לאסוף בעזרת כף ולהוציא אותן מהסיר בזהירות.
מורידים את הסיר מהאש וטוחנים את התערובת בעזרת בלנדר יד במשך מס' דקות עד למידת הסמיכות הרצויה.
אני אוהבת שיש גרעיני תירס עדינים פה ושם, הם תורמים למרקם לדעתי.
מוסיפים חמאה, מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם (לא להגזים עם המלח, המתיקות המעודנת של הפולנטה נהדרת!
מי שרוצה מוסיף מעט פרמזן מגורר, אבל לדעתי (באופן מפתיע) הפרמזן לא מוסיף(!)
מגישים חם ונהנים.
ניתן לאחסן את מה שנשאר בקירור ולחמם שוב על הכיריים (צריך להוסיף קצת חלב כדי להגיע לאותה סמיכות כמו קודם).
 בתאבון:)

תגובה 1: