יום שבת, 13 באפריל 2013

קציצות בקר עם ירקות


אבי ממאסטר שף ידוע בתור מלך הקציצות הבלתי מעורער.
אני לא בחורה שרואה יותר מדי תכניות ריאליטי למען האמת, אבל את העונה הזאת דווקא יצא לי לראות.
אחרי שהעונה הסתיימה, גיליתי שאבי פתח מסעדה אלג'יראית באחת הסמטאות של רח' אגריפס.
אני וחברי היקר נכנסנו פנימה וישבנו על הבר.
כמובן שהזמנתי קציצות (איך לא?) ונהנתי מכל רגע!
היום הכנתי קציצות (לא דומות, אם כי מזכירות מעט את הקציצות של אבי) והחבר טען שהן יותר טעימות.
אז מה אם הוא משוחד? :)
לפי דעתי הן לא פחות ממדהימות, עסיסיות ורכות.
ניסיתי את הקציצות עם ציפוי סולת ובלי- שתי האופציות מעולות (החבר יותר אוהב את הציפוי- הוא טוען שזה יותר מיוחד ככה).
אז יאללה, הפשילו שרוולים והכינו את הקציצות! (לא תצטערו- מבטיחה!)

רשימת מכולת:
2 קישואים בינוניים מקולפים ומגוררים דק
1 תפו"א בינוני מקולף ומגורר דק
1 בטטה בינונית מקולפת ומגוררת דק
2 חופנים כוסברה קצוצה דק
6 שיני שום כתושות
600 גרם צלעות בקר טחונות
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית סודה לשתייה
3 פרוסות לחם (בלי הקשה) שהושרו במים חמים ונסחטו היטב
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופציונלי:
כחצי כוס סולת

אופן ההכנה:
סוחטים היטב את הקישואים+תפו"א+בטטה מנוזלים ומניחים בקערה.
מוסיפים את שאר החומרים (פרט לסולת!) לקערה ומערבבים היטב.
יוצקים שמן קנולה למחבת ומחכים עד שהשמן יתחמם מעט.
יוצרים קציצות יפות ועגולות ואם רוצים אז מצפים אותן בסולת בשכבה דקה ועדינה.
מטגנים  מכל צד עד להשחמה (בדר"כ הצד השני צריך פחות זמן).
אוכלים ונהנים!

*הקציצות נשמרות כ-5 ימים במקרר.

2 תגובות:

  1. איצטרובלים!!!

    (הכנתי מוסקה לשבת. נזכרתי בגלל הבשר הטחון.)

    השבמחק
  2. עכשיו אני גם רעבה (בגלל הקציצות המגרות!) וגם מתגעגעת לגבעת רם (האיצטרובל הכיראלי).
    נראה ממש ממש טעים!

    השבמחק