יום שבת, 6 באוקטובר 2012

חזה עוף בדבש ולימון

הרבה זמן לא הייתי פה, אבל עדיין המשכתי לבשל ולאפות.
הסוללה של המצלמה שבקה חיים וכך גם הבלוג.
חיפשתי מתכון מקורי וטעים באמת לפרסם...
אמנם המנה לא מקורית, אבל הטעם מנצח כאן. חברי היקר שכנע אותי שהמנה שווה דיווח!

רשימת מכולת:
500-600 גרם חזה עוף (לא "שניצלים")
בצל אחד בינוני
לימון שלם
2 כפות דבש
קורנפלור
מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
חותכים את החזה עוף לקוביות בגודל בינוני ומניחים בקערה בינונית.
סוחטים מעל העוף לימון שלם (זהירות מהגרעינים!) ומפזרים שפע של פלפל שחור גרוס טרי מעל.
מערבבים ומכסים בניילון נצמד.
את הקערה מעבירים למקרר בינתיים.
פורסים רצועות דקות יחסית של בצל ומטגנים באיטיות עד להזהבה.
מוסיפים את 2 כפות הדבש ומטגנים עוד 2-3 דקות.
מעבירים את הבצל לקערית קטנה ומשתדלים להשאיר את השמן במחבת.
מוציאים את הקערה עם חזה העוף מהמקרר, מוסיפים מלח גס ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים קורנפלור לקערה.
כמה קורנפלור? מספיק כדי שכל קוביה תהיה מצופה מכל הכיוונים.
מטגנים את הקוביות חזה עוף, אבל מקפידים שהן לא תהיינה צפופות.
לי יצאו 2 נגלות כדי לטגן את כל הכמות.
חשוב להוסיף שמן בין הנגלות כדי לוודא שהעוף לא ידבק למחבת.
כמו כן, חשוב שהחזה עוף ישחים כראוי, כי כך הוא יוצא הכי טעים וקריספי!
מחזירים את הבצל למחבת ומערבבים יחד עם החזה עוף לעוד 2-3 דקות על אש נמוכה. 
זהו! הכל מוכן ומעולה.
בתאבון!:)

תגובה 1:

  1. תמונה יפה. סחתיין שנתת צ'אנס ללימון! אז מה אם הוא צהוב :)

    השבמחק