יום שבת, 1 בדצמבר 2012

קציצות עוף אסיאתיות


לפעמים קצת נמאס לי מהאוכל שאני מכינה.
הירקות, העשבי תיבול, התבלינים.
אז קפצתי לשוק וקניתי ג'ינג'ר וכוסברה!
אילתרתי את המתכון ושיפרתי אותו עם הזמן, ויצאו קציצות נהדרות שמככבות אצלנו כבר כמה שבועות ברצף.

רשימת מכולת:
צרור עלי כוסברה קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
בצל גדול קצוץ דק
בטטה קטנה/ תפו"א קטן מגורר דק וסחוט היטב
1 ביצה
בערך חצי כוס פירורי לחם (אפשר גם קצת יותר!)
חצי קילו חזה עוף טחון
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון אחד גדול

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחדיו ויוצרים קציצות בינוניות (בקוטר של 6 ס"מ בערך).
מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק עד להזהבה.
הקציצות נשמרות במקרר 5 ימים.
בתאבון! :)

8 תגובות:

  1. דנה'לה המקסימה

    את מכינה דברים נפלאים שהם אסתטיים מאוד וכמובן

    טעימים.
    כל הכבוד לך.

    השבמחק
  2. זה נראה טעים מאד.
    צריך כבר לבשל יחד!

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון, אמרנו שנכין אוכל הודי מתישהו, לא? :)

      מחק
  3. שילוב מעניין! כל הכבוד על התעוזה עם הג'ינג'ר :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה!
      גיליתי שכמות קטנה של ג'ינג'ר באמת מוסיפה המון לטעם.

      מחק
  4. כל הכבוד דנה!!!

    איילת

    השבמחק
  5. אכין כאלה בשבוע הבא! נראה מדהים! 🤩

    השבמחק