יום שישי, 24 באוגוסט 2012

ארוחת בוקר


לילה ראשון בדירה החדשה.
קצת חוששת ולא רגילה לרעשים הקטנים של הלילה, לשכנים החדשים ולקולות המקרר שעכשיו הרבה יותר קרוב לחדר.
קמתי מוקדם מדי ואחרי שיטוט ארוך מדי באינטרנט החלטתי להכין משהו לבוקר (אפילו שהיה חושך כשהתחלתי לבשל).
בבלוג "ביסים" המקסים נזכרתי בפריטטת תפו"א והחלטתי להכין גם כן, אבל עם שינויים שלי.
זה מסוג המתכונים הכיפיים שאפשר לגוון בהם לפי מה שיש במקרר.
לי היו הרבה ירקות במקרר אז ממש התפרעתי, אבל אפשר להפחית בסוגים ועדיין יהיה ממש טעים.
לדעתי הגבינת פטה ממש מוסיפה והנענע מוסיפה רעננות כיפית- שווה לא לוותר או להמיר את הנענע בבזיליקום.

רשימת מכולת (ל-3 אנשים):
3 ביצים
2 כפות שמנת מתוקה
2 כפות חלב
תפו"א בינוני פרוס דק-דק
בצל קטן פרוס לרצועות דקות
3 בצלים ירוקים קצוצים
חופן עלי רוקט קצוצים גס
חופן עלי נענע קצוצים גס
4 פטריות פרוסות בעובי בינוני
3 עלי מנגולד קטנים חתוכים גס
30 גרם גבינת פטה
20 גרם גבינת גרוייר
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:
מטגנים את התפו"א עם שמן במחבת שניתן להכניס לתנור למשך כ-5 דקות עד להזהבה חלקית.
מכסים את התפו"א בשכבה דקה של מים ונותנים להם להתאדות.
חוזרים על הפעולה לאחר שכל המים התאדו (כך התפו"א מתבשלים במידה הרצויה).
מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את כל הירוקים היפים (נענע, מנגולד, עלי רוקט ובצל ירוק) ומטגנים עוד דקותיים על אש נמוכה.
מוסיפים מלח ופלפל שחור.
מוסיפים קוביות קטנות של גבינת פטה וקוביות קטנות של גרוייר.
מערבבים בקערה את הביצים, החלב והשמנת עם מעט מלח.
מכניסים לתנור בחום 200 מעלות צלזיוס למשך 15-20 דקות.
מגישים עם לחם תירס פשוט וטעים מהאתר "בצק אלים":
מערבבים חצי כוס קמח, חצי כוס תירס, חצי כפית מלח, כפית סודה לשתייה.
מוסיפים ביצה טרופה אחת ושלושת-רבעי גביע שמנת חמוצה ומערבבים.
את הבלילה יוצקים לתבנית מלבנית מאורכת ואופים יחד עם הפריטטה (כדאי לבדוק מה המצב של הלחם אחרי 10 דקות).