יום שישי, 11 במאי 2012

הסנדוויץ' הכי טוב שיש


הרגע סיימתי לאכול את הסנדוויץ' בשר הכי מעולה שאכלתי.
רשימת מכולת:
 נתחי שייטל פרוסים דק- נתח אחד לאדם
בגט
חופן עלי רוקט
חרדל איכותי
מיונז ביתי מהמם מהבלוג בצק אלים
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
פורסים את הבגט לאורכו ומורחים בצד אחד חרדל ובשני מיונז בנדיבות.
מחממים מחבת ריקה לחום גבוה ומוסיפים מעט שמן קנולה.
מניחים את הנתח שייטל ומפלפלים את הנתח מצד אחד.
הופכים את הנתח אחרי 1-2 דקות ומפלפלים את הצד השני.
נותנים לו להיצרב עוד דקה או שתיים לפי מידת העשייה הרצויה.
מניחים חופן עלי רוקט על הבגט ואת הנתח העסיסי ואוכלים בהנאה:)



מילקשייק תרד ובננות


אני ממש אוהבת תרד! כל סופ"ש אני קונה חבילה ענקית של 600 גרם תרד.
לפני כמה ימים נתקלתי ב-green smoothie challenge.
החלטתי לקחת סיכון ולנסות להכין הוריאציה שלי למשקה.
מיותר לציין שיצא מעולה ובכלל לא מרגישים את הטעם של התרד (אבל הבריאות והצבע המגניב שלו מתווספים!)
הכמות היא לספל אחד.
רשימת מכולת:
בננה אחת
2 חופנים נדיבים של עלי תרד טריים ושטופים
בערך 3 כפות יוגורט 3% שומן
בערך רבע-חצי כוס חלב (תלוי במידת הסמיכות הרצויה)
אופן ההכנה:
מוסיפים לכלי עמוק את עלי התרד ופרוסות הבננה וטוחנים למחית אחידה עם בלנדר יד.
מוסיפים את היוגורט והחלב ומפעילים לעוד כמה שניות עד לקבלת תערובת אחידה.
אם מכינים בבלנדר אז פשוט מכניסים את כל החומרים ומפעילים עד לקבלת מרקם אחיד.
בתאבון:)

יום חמישי, 3 במאי 2012

פולנטה לעשירים


פולנטה ידועה כמאכל של עניים, אבל היא תופסת מקום של כבוד במסעדות יוקרה בשנים האחרונות.
היא נהדרת, קרמית, משביעה וזולה בטירוף להכנה!
המתכון הוא בהשראת החוברת השנייה המעולה של בצק אלים שרכשתי לעצמי ליום הולדת.
אופן ההכנה:
מרתיחים 4 כוסות מים בסיר. לאחר הופעת הבועות מוסיפים כפית מלח.
מתחילים לזרזף בזרם דק בערך כוס וחצי קמח תירס ומערבבים נמרצות כדי למנוע גושים (אפשר עם מטרפה) עד להסמכת התערובת.
מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים רבע כוס חלב (בערך-אפשר יותר אם התערובת סמיכה מדי) וקוביית חמאה קטנה (10-15 גרם).
ניתן להוסיף מעט פלפל שחור אם אוהבים.
מגישים עם ביצת עין מעל ומתענגים על הטעם המופלא!