יום שני, 9 באפריל 2012

המלצה לעוגה


לא כל יום אני מוצאת עוגות ששובות את ליבי ביופיין ובפשטותן.
לפני שבוע ראיתי בבלוג המקסים "טולטולים" את עוגת התפוזים ושקדים ללא גלוטן.
ברגע שראיתי אותה, ידעתי שאני אכין אותה מיד.
אז החלטתי לצרף את הקישור למתכון  וגם להשוויץ בתמונה שצילמתי רגע לפני שהעוגה חוסלה (לא לפני שטעמתי חתיכה כדי לוודא שהיא טעימה)
http://tultulim.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html

יום ראשון, 1 באפריל 2012

סלט קליל ליום אביבי


אז נכון שזה לא ממש נחשב סלט ואולי לא הכי בריא בעולם...אבל...הוא ממש טעים ומעולה וכדאי להכין אותו!
מה צריך?
1 כוס קינואה או בורגול דק
2 כוסות מים לבישול
חצי כפית מלח

מבשלים את הכל עד לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך רבע שעה-20 דקות.
בנתיים מבשלים במקביל 2-3 ביצים בסיר עם מים, ממתינים לרתיחה ואז מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.
קוצצים חופן עלי פטרוזיליה או בצל ירוק דק ופותחים 2 קופסאות טונה במים/בשמן ומוסיפים לקערה גדולה.
סוחטים חצי לימון ו-2 כפות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל שחור.
חותכים את הביצים לחצי ולאחר מכן לקוביות ומוסיפים לקערה יחד עם הקינואה/בורגול שסיימו להתבשל וצוננו מעט בטמפ' החדר.
מערבבים הכל ומתקנים תיבול.
חג אביב שמח:)