יום שבת, 17 במרץ 2012

עוגת ביסקוויטים

עברו הרבה שנים מאז שהכנתי את העוגה הזאת...אולי בגלל הטעם התעשייתי של הפודינג וניל, או אולי בגלל הכמות האסטרונומית של השמנת המתוקה...אבל אני באמת חושבת שהעוגה הזאת שווה את הטעם.
וגם באמת השתדלתי והפחתתי את הכמות של השמנת מתוקה. אני אפילו אסתכן ואגיד שאפשר להשמיט את השמנת המתוקה בציפוי שוקולד וגם אפשר להשמיט את השוקולד הלבן ועדיין יצא טעים- רק תוסיפו במקום כפית וניל טהור או מחית וניל או כף ברנדי או רום.
זאת אולי עוגה של ילדים, אבל אני כבר לא ילדה (עוד מעט בת 25) ואני מאוד אוהבת את העוגה הזאת- אז תכינו אותה! קדימה לעבודה!
רשימת מכולת:
חבילה כפולה של ביסקוויטים (אני השתמשתי בפתי בר)+מעט חלב לטבילה
500 גרם גבינת שמנת 5%
250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
חצי כוס סוכר
100 גרם שוקולד לבן
1 כוס חלב
פודינג וניל- חבילה אחת
לציפוי גנאש שוקולד:
9 כפות שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חלב
קורט מלח
אופן ההכנה:
מקציפים את הפודינג וניל, 250 מ"ל שמנת וכוס חלב במשך כ-3-4 דקות עד לקבלת קרם יציב.
בסיר קטן ממיסים את השוקולד הלבן עם כ-3 כפות חלב על אש מאוד נמוכה או במיקרוגל בפולסים קצרים של 20 שניות עד להמסה מלאה.
מאחדים את השוקולד הלבן המומס עם הגבינה והסוכר.
מערבבים את 2 הבלילות יחד לתערובת הומוגנית.
בסיר קטן או במיקרוגל מכינים את הגנאש שוקולד מריר- מוסיפים חצי כוס חלב, 9 כפות שמנת מתוקה ושוקולד מריר עד להמסה מלאה של השוקולד ומניחים בצד לקירור קל.
הרכבת העוגה: טובלים ביסקוויטים בחלב ומתחילים לרצף את התבנית. לאחר מכן מוסיפים מחצית מכמות בלילת הקרם פודינג-גבינה ומוסיפים עד שכבת ביסקווטים טבולים בחלב, ואז את המחצית השנייה של הבלילת קרם פודינג-גבינה ולבסוף עוד שכבת ביסקוויטים אחרונה ומעל כל זה את הגנאש שוקולד מריר.
מכסים בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומכניסים למקרר למס' שעות להתייצבות.
בתאבון:)
נ.ב.
מתחשק לי לשתף בשיר קטן ואהוב לסיום הסוף שבוע:
יוני רכטר ועלי מוהר- כל עוד
שבוע מקסים לכולם!


יום שבת, 10 במרץ 2012

חצילים ננסיים ממולאים

את ההשראה למתכון המקסים הזה קיבלתי מהבלוג של מיכל וקסמן-תוצרת בית.
החלפתי את הזוקיני בחצילונים חמודים שמצאתי בסופר למרבה ההפתעה.
בשבילי הם הנשנוש המושלם והבזיליקום הוא מה שהופך אותם למרעננים וקלילים.
רשימת מכולת:
10 חצילונים חתוכים לחצאים לאורכם
2 כפות שמן זית
חומרים למלית:
150 גרם גבינת ריקוטה
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
2 כפות פירורי לחם או פנקו
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית.
בעזרת סכין חדה וקטנה או כפית פריזיאן מוציאים את תוכן החצילים.
אפשר להשתמש בבשר של החצילים להכנת חביתה משודרגת למשל...:)
ממלאים את החצילים ומזלפים מעט שמן זית מעל כל חציל.
אופים בחום של 220 מעלות צלזיוס ל-10-15 דקות עד שהמלית משחימה והחציל מתרכך מעט.
רגע לפני האפייה


יום חמישי, 8 במרץ 2012

אמנות

מיד אחרי השירות הצבאי, במהלך החופשת שחרור שלי התחלתי קורס פסיכומטרי אינטנסיבי.
אני לא יכולה להגיד שנהנתי בו יותר מדי, טוב נו, אולי קצת נהנתי מלפתור תרגילים במתמטיקה.
אבל הייתי חייבת לפצות את עצמי אחרי המבחן המייגע והחלטתי להרשם לחוג ציור.
הזכרונות שלי מהחוג עדיין טריים (למרות שעברו כבר כמה שנים מאז).
אני לא אשכח את היום שבו הגעתי למרכז לאמנויות, לאורי המורה לציור.
עליתי לקומה העליונה של המרכז ושאלתי אותו באיזה שעות מתקיים החוג. הוא ענה לי שיש שיעור קבוצתי ביום שלישי בערב.
מאותו רגע ואילך, כל ימי שלישי שלי הוקדשו לתענוג צרוף של כמה שעות.
הרגשתי שאני עולה לגן עדן כל פעם שעליתי בגרם המדרגות.
המוזיקה, האנשים, ההדרכה המדהימה של אורי. הכל התחבר בצורה הרמונית ומושלמת.
מאז הספקתי לעבור לירושלים כדי להתחיל תואר ראשון באוניברסיטה, אבל מעולם לא מצאתי מאז את החוג ציור המושלם כמו שהיה לי אז.
החלטתי להעלות כמה מהציורים שלי שהספקתי לעשות במהלך השנה הקסומה הזאת.




עלי גפן ממולאים


אני נולדתי למשפחה אשכנזית- חצי פולניה וחצי רומניה.
כל הקשר שלי למאכלים כמו קובה, חילבה, מפרום ומוסקה הוא מקרי בהחלט.
אבל הגורל בכל זאת הפגיש בינינו- ואף הכנתי הרבה מהמאכלים האלה בעצמי.
ה-top 2 שלי הם כנראה העלי גפן ממולאים והקובה
את הקובה עדיין לא העזתי להכין...אני מחכה לאיזה סבתא עיראקית שתלמד אותי (יש מתנדבות?)
אבל עלי גפן זה די פשוט, במיוחד אם מכינים כמות של 20-30 עלים.
רשימת מכולת:
בערך 20-30 עלי גפן (משומרים או טריים)
חצי קילו בקר טחון גס (טחון פעם אחת בלבד, אני אוהבת צלעות)
כוס אורז לבן עגול
בצל קטן קצוץ דק
חופן נענע קצוצה
חצי כפית קינמון
חצי כפית פלפל אנגלי
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
כף שמן זית
מיץ מלימון אחד או שניים
2-3 שיני שום
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את חומרי המלית- בשר טחון, נענע קצוצה, בצל קצוץ, קינמון, פלפל אנגלי, מלח, פלפל, שמן זית ואורז. לשים היטב את התערובת (לא מטגנים את הבשר הטחון).
שוטפים את עלי הגפן במים. אני אישית תמיד קונה את המשומרים ושוטפת אותם במים בתוך קערה כמה פעמים.
לוקחים כמות קטנה מהמלית (בערך כף) ובעזרת כף היד יוצרים צורה מוארכת וממלאים את העלה גפן.
את העלה גפן מתחילים לגלגל מעט ואז מקפלים את הקצוות פנימה וממשיכים לגלגל עד לצורה המוגמרת.
מניחים את העלי גפן בסיר רחב צפופים יחסית זה לזה ומוסיפים את מיץ הלימון ושום קצוץ גס.
מוסיפים מים עד שלושת רבע הגובה של העלים ומכסים את העלים בצלחת גדולה כדי למנוע מהם לזוז.
מביאים לרתיחה ומכסים ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים כ-30-40 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
חשוב לשים לב שהתחתית לא נשרפת ושיש מספיק מים. אם רוצים, ניתן לכסות את הסיר בעלי גפן לא ממולאים לפני שמניחים את העלי גפן הממולאים כדי שהסיכוי שהם ישרפו יהיו נמוך יותר.
מגישים חם או קר- לי זה טעים כך או כך.